Széchenyi 2020
HÍRLEVÉL
Kaposvár Polgáraiért Egyesület „CIVIL HÁLÓ: együttműködés a helyi közösségekért” című projektjének FEBRUÁR havi hírlevele 2022/02/23

 FIGYELEM!

DÍJMENTESEN HASZNÁLHATÓ CIVIL SZERVEZETEKNEK A Számlázz.hu#profi CSOMAGJA


A nonprofit szervezetek ingyen használhatják a Számlázz.hu#profi csomagját, sőt a QUiCK-et is. Utóbbi egy átlátható és kézreálló pénzügyi nyilvántartó rendszer. Használatával jelentősen csökkenthető az adminisztráció.
 
A Számlázz.hu#profi csomagjának ingyenes használatához regisztráció szükséges;
·       https://www.szamlazz.hu/szamla/regisztracio
·       Ki kell tölteni egy űrlapot.
·       Ha minden rendben van, a megadott értesítési címre üzenetet küld a rendszer a Számlázz,hu#profi szolgáltatáscsomag élesítéséről.
 
Bővebben, az alábbi linken lehet tájékozódni:
https://www.szamlazz.hu/blog/2022/02/hello-civilek-profik-vagytok-mar-tamogatjuk-a-nonprofit-szervezetek-digitalizaciojat/


FIGYELEM!

ÚJABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 


Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének Népjóléti illetve Köznevelési, Tudományos és Kulturális bizottságai pályázatot hirdetnek civil szervezetek részére az alábbi témakörökben.
Népjóléti bizottság:
A kaposvári székhelyű egészségügyi és szociális területen működő társadalmi, gazdasági, civil szervezetek azon kezdeményezéseinek, akcióinak, rendezvényeinek támogatása, amelyeknek célja a betegségekkel, társadalmi beilleszkedési zavarokkal küzdő emberek hozzásegítése az emberhez méltó élethez, illetve amelyeknek célja a lakosság egészségének megőrzése, az egészség helyreállítása, és az egészséges életmódra való ösztönzés.
Pályázati felhívás átvehető személyesen a Polgármesteri Hivatal Titkársági Igazgatóságán (Kaposvár, Kossuth tér 1., régi épület I/104. szoba vagy elérhető az interneten: az otthon.kaposvar.hu /Hivatalos ügyek/Hirdetmények web oldalon.
 
Köznevelési, Tudományos és Kulturális bizottsága:
Egyéni és kollektív pedagógiai értékek támogatása.
Kulturális szervezetek tevékenységének, működésének támogatása.
Egyéb, a város kulturális és oktatási életéhez, illetve az önkormányzat kulturális és oktatási feladataihoz kapcsolódó tevékenység támogatása.
Pályázati felhívás átvehető személyesen a Polgármesteri Hivatal Titkársági Igazgatóságán (Kaposvár, Kossuth tér 1., régi épületT/110-es ajtó vagy elérhető az interneten az otthon.kaposvar.hu /Hivatalos ügyek/Hirdetmények web oldalon.
Figyelem!
A rendezvényeink, programjaink azok időpontjában hatályos járványügyi előírások figyelembe vételével kerülnek megrendezésre, kérjük azok betartását, betartatását! Köszönjük!


FIGYELEM!

A CIVILHÁLÓ IRODA MÁRCIUS HAVI PROGRAMJA

ISMÉT LESZ TÉMAHÉT!


ISMÉT LESZ Témahét, a civil szervezetek működését segítő szakmai tanácsadás, melynek keretében különböző szakmai terület szakértője válaszol a felmerülő kérdésekre és nyújt ellenszolgáltatás nélküli segítséget. Az időpontja később kerül egyeztetésre!

 

MÁRCIUS 3., 17:00 óra

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

„Környezetünk változik” címmel ismeretterjesztő előadássorozatot indítottunk, melynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezeti fenntarthatóság fontosságára, szerepére, a környezettudatos viselkedésre. A négy előadásból álló sorozat harmadik előadásának témája:
 
„A megújuló energia hasznosítása a lakóépületeknél.” 
 
Az előadás helyszíne: Együd Árpád Kulturális Központ (Agóra).


MÁRCIUS 10. 17:00 óra

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
 

Varga László kaposvári megyéspüspök, Kaposvár MJV díszpolgára „HÚSVÉTRA KÉSZÜLÜNK!” címmel tart előadást az Együd Árpád Kulturális Központ nagytermében.
 
Az előadás tartalmát jól foglalja össze Varga László megyéspüspök korábbi interjújából vett idézet;
 
„Úgy lesz személyes húsvétunk, ha kilépünk az én - központúságunkból. Ha megtörténik az én kis halála, azonnal feltámad bennünk a te-központú élet. Ez a SZEMÉLYES HÚSVÉTUNK.”


MÁRCIUS 22. 17:00 óra

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött! 


 
Novák Csaba coach-tréner, „TEGYÜNK MENTÁLIS EGÉSZSÉGÜNKÉRT!” témában tart előadást az Együd Árpád Kulturális Központ nagytermében.
 
A jó életminőség fogalomkörébe nemcsak a tárgyak és a létbiztonságot adó anyagiak megszerzése tartoznak bele, hanem a kiegyensúlyozott, harmonikus lelki egészség is. Testünk nem lehet egészséges, ha a lélek nincs megfelelő állapotban. A mai rohanó, feladatokkal teli világunkban különösen fontos szerepe van a lelki, mentális egészségünknek.
 
A lelki egészség olyan állapot, amikor minőségi életet élhetünk.
 
Ehhez mire van szükségünk és mi a megvalósítás módja? VÁLASZOK AZ ELŐADÁSON!
 
MINDENKIT SOK SZERETETTEL VÁRUNK VALAMENNYI RENDEZVÉNYÜNKÖN!

Elérhetőségeink:
„Kaposvár Polgáraiért” Egyesület
7400 Kaposvár, Fő utca 7.
info@kaposvaricivilhalo.hu
www.kaposvaricivilhalo.hu

www.kaposvaricivilhalo.hu Telefon: +36 30 012 5900 info@kaposvaricivilhalo.hu 2022-02-24