Széchenyi 2020
HÍRLEVÉL
Kaposvár Polgáraiért Egyesület „CIVIL HÁLÓ: együttműködés a helyi közösségekért” című projektjének DECEMBER havi hírlevele

 FIGYELEM!

FORMÁLD AKTÍVAN KÖZÖS JÖVŐNKET! - ÖTLETPÁLYÁZAT 


A Zöld Követ Egyesület ötletpályázattal induló ösztöndíjprogramot hirdet 18 és 25 év közötti fiatalok részére innovatív környezetvédelem témakörben bármely olyan ötletre, ami új kezdeményezés és amelynek elterjedésével együtt védhetjük meg a bolygónkat. 
 
Az ötlet lehet:
közösségi aktivitás elindítása, kezdeményezése,
termék létrehozása,
szolgáltatás nyújtása,
kommunikáció.
 
Fődíj: egy 1.000.000 forintos ösztöndíj
 
Kik pályázhatnak?
A pályázaton olyan 18 és 25 év közötti fiatalok indulhatnak, akik rendelkeznek bejelentett lakcímmel Magyarországon, vagy magyar állampolgárságúak.
Indulni egyénileg, vagy maximum 3 fős csoportokban lehet. A csapatban indulás esetén minden csapattag esetén kritérium, hogy 18 és 25 év közötti legyen.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2022. február 25.
 
További információ: planetz.hu


FIGYELEM!

MEGJELENT AZ ÖNKÉNTES SZEMLE 4. SZÁMA 


Amilyen fontos kérdés az önkéntesség outputja, legalább olyan égető probléma annak számbavétele és tisztázása is, hogy mi az önkéntesség inputja, azaz "ingyen munkaerő-e az önkéntes" - ez a témája a harmadik elméleti tanulmánynak. A gyakorlati - módszertani esettanulmányok fókuszában - a vállalati társadalmi felelősségvállalás keretében elhelyezve - a magyar vállalati önkéntesség elmúlt tíz évének ismertetése, gyakorlati megvalósulásának bemutatása áll. A kritikákból egyfelől áttekintést kaphatunk a közérdekű önkéntes tevékenység ellenszolgáltatásnak nem minősülő juttatásainak köréről, valamint az önkéntesség változásban lévő értékeiről.
A tartalomból;
·       Ingyen munkaerő-e az önkéntes?
·       Vállalati önkéntesség a gyakorlatban.
·       Mennyibe kerül egy önkéntes?
·       Változásban: az önkéntesség értékei.


A kiadmány az alábbi linken érhető el;
https://www.onkentesszemle.hu/

FIGYELEM!

VESZÉLYHELYZET MEGHOSSZABBÍTVA 2022.06.01-IG.

         
Meghosszabbította 2022. június 1-jéig a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet a kormány javaslatára az Országgyűlés 2021.12.14-én. 
 
Amennyiben a járványhelyzet lehetővé teszi, a kormány kezdeményezni fogja a veszélyhelyzet korábbi megszüntetését – olvasható a törvény indoklásában.
 
Döntöttek arról, hogy 2022. június 30-ig lesz érvényben a hiteltörlesztési moratórium.
Ismét meghosszabbítják a lejárt okmányok érvényességét. Az új határidő 2022. június 30. A rendelkezés a magyar hatóság által kiállított, Magyarország területén hatályos, 2020. március 11. és 2020. július 3. között lejárt, vagy 2020. november 4. és 2022. május 31. között lejárt vagy lejáró hivatalos okmányokra vonatkozik, ideértve a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt is.
Lehetővé válik a részbeni távmunkavégzés is. A feleknek továbbra is munkaszerződésben kell megállapodni az otthoni munkavégzésről. A munkáltató adminisztratív terheit pedig csökkenti, hogy az ellenőrzési jogát számítástechnikai eszköz alkalmazásával is gyakorolhatja. Lehetőség lesz továbbra is arra, hogy az otthon dolgozó munkavállaló havonta a minimálbér 10 százalékáig adómentesen költségtérítést kapjon.


FIGYELEM!

A CIVILHÁLÓ IRODA ÉVZÁRÓ DECEMBER HAVI PROGRAMJA


DECEMBER 30.
Partnerségi információs rendezvénysorozatunk 2021. évi utolsó rendezvényeként partnerszervezeteink képviselőit évzáró koccintásra hívjuk, amennyiben az adott időpontban hatályos járványügyi jogszabályi előírások ezt lehetővé teszik majd. A program megtartásáról illetve annak részleteiről a jövő héten értesíteni fogjuk Önöket.


Elérhetőségeink:
„Kaposvár Polgáraiért” Egyesület
7400 Kaposvár, Fő utca 7.
 
info@kaposvaricivilhalo.hu
www.kaposvaricivilhalo.hu

www.kaposvaricivilhalo.hu Telefon: +36 30 012 5900 info@kaposvaricivilhalo.hu 2021-12-20