Széchenyi 2020
HÍRLEVÉL
Kaposvár Polgáraiért Egyesület „CIVIL HÁLÓ: együttműködés a helyi közösségekért” című projektjének NOVEMBER havi hírlevele

FIGYELEM!

KÖZGYŰLÉS NAPIRENDJÉNEK MEGHATÁROZÁSA

 
A Kúria döntése (Kúria Pfv. VII. 20.848/2020. – megjelent: Kúriai Döntések 2021/10. számában 285. szám alatt) értelmében nem szabályszerű az egyesület küldöttgyűlésének összehívása abban a napirendi tárgykörben, amelyet a meghívó nem tartalmaz kellő részletességgel. Nem orvosolja a jogszabálysértést, ha a meghívó tartalmát az egyesület a meghívó megküldésére irányadó törvényes határidőn túl teszi egyértelművé, továbbá az sem, ha a döntéshozó szerv ülésén a küldöttek kellő aránya nem adja hozzájárulását a nem szabályszerűen közölt napirend megtárgyalásához.

 
FIGYELEM!

VÁLTOZTAK A CIVIL SZERVEZETEK BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSAINAK NYOMTATVÁNYAI
 

2021.10.20. napjával módosultak a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nem peres eljárásaiban használatos ÁNYK űrlapok.
 
 A módosítás indoka a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek adószámának megállapításához szükséges jogszabályok változása.
 
A módosított űrlapok az Országos Bírósági Hivatal honlapján találhatók meg:
https://birosag.hu/eljarasok-nyomtatvanyai/civil-eljarasok-urlapjai
Emellett videó is készült a civil szervezetek elektronikus benyújtási lehetőségeiről nyilvántartási ügyekben:
https://birosag.hu/videogaleriak/digitalis-birosag
 


FIGYELEM!

ÉRTÉKTEREMTŐ KÖZÖSSÉGEKÉRT DÍJ

 

jelentkezési határidő: 2021.12.06.
            
A Miniszterelnökség – a Miniszterelnökséget vezető miniszter által adományozható elismerésekről szóló 15/2015. (III. 11.) MvM rendelet alapján –, felhívást tett közzé a 2022. évi Értékteremtő Közösségekért díj adományozására vonatkozóan.
 
A díj annak az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény 2. § (6) bekezdés b) és c) pontja szerinti szervezetnek, valamint határon túli civil szervezetnek adományozható, melynek értékteremtő, értékmegőrző tevékenysége példaértékű, továbbá annak a természetes személynek, aki a közösség vagy közösségek ilyen irányú tevékenységét elősegíti, támogatja, vagy munkájával hozzájárul a civil szervezetek magas színvonalú működéséhez.
 
Évente legfeljebb 2 díj adományozható egy természetes személy, illetve egy civil szervezet részére. A díj posztumusz is adományozható.
A díj átadására 2022. februárban, a civilek napja alkalmából kerül sor.
 
A díjazott emlékérmet, az adományozást igazoló oklevelet, valamint 1.500.000 Ft értékű pénzjutalmat kap.
 
A díj adományozására a Miniszterelnökség által közzétett felhívás alapján bárki tehet javaslatot. A beérkező javaslatokat a civil és társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkár által vezetett bíráló bizottság véleményezi, rangsorolja és tesz javaslatot a Miniszterelnökséget vezető miniszternek az adományozásra.
 
A díj adományozására vonatkozó javaslatok elektronikus úton történő benyújtásának határideje: 2021. december 6. (hétfő) 23:59.
 
A Hirdetmény és letölthető dokumentumok itt találhatók:
https://civil.info.hu/kezdolap/hirek/index.html?o=329
 


FIGYELEM!

A CIVILHÁLÓ IRODA DECEMBER HAVI PROGRAMJA


DECEMBER 6 – 9.
Ismét lesz Témahét, a civil szervezetek működését segítő szakmai tanácsadás, melynek keretében különböző szakmai terület szakértője válaszol a felmerülő kérdésekre és nyújt ellenszolgáltatás nélküli segítséget. 
 
December 06., hétfő, 8:00 – 12:00 óráig
Pályázatokkal kapcsolatban feltett kérdésekre válaszol szakértőnk, valamint nyertes pályázatok elszámolásában nyújt segítséget. 
 
December 07., kedd, 8:00 – 12:00 óráig
Szakértőnk pénzügyekkel, adózással kapcsolatos kérdéseikre válaszol.
 
December 08., szerda, 12:00 – 16:00 óráig
Tevékenységre szabott kommunikációs technikák megválasztásában, alkalmazásában, média felületek kialakításában, használatában fordulhatnak szakértőnkhöz.
 
December 09., csütörtök, 8:00 – 12:00 óráig
A szervezeti működést meghatározó jogi feltételek teljesítése, a jogügyletek jogszabályi kereteinek megismerése, azaz a jogszabályi útvesztőkben történő eligazodáshoz nagyon fontos a szakértői segítség. Ehhez nyújt támogatást jogi szakértőnk, aki jogi-közhasznúsági -, társadalmi felelősségvállaláshoz kapcsolódó kérdésekre válaszol. 
Elérhetőségeink:
 
„Kaposvár Polgáraiért” Egyesület
7400 Kaposvár, Fő utca 7.
 
info@kaposvaricivilhalo.hu
www.kaposvaricivilhalo.hu

www.kaposvaricivilhalo.hu Telefon: +36 30 012 5900 info@kaposvaricivilhalo.hu 2021-11-30