Széchenyi 2020
HÍRLEVÉL
KÖZELEG A BEADÁSI HATÁRIDŐ az adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére pályázat keretében
2021-07-21

Az „Adományok után járó normatív kiegészítésen alapuló támogatás civil szervezetek részére 2021.” című, NEAN-KP-1-2021 jelű pályázat célja a civil szervezetek működésének támogatása. 
A kiírás keretében akkor biztosítható támogatás, ha a civil szervezetek által gyűjtött és a számviteli beszámolójában feltüntetett adomány után járó tíz százalékos normatív kiegészítés eléri a 10.000,- Ft-ot (a számviteli beszámolóban adományként feltüntetett összeg legalább 100.000,- Ft). Az adományok után járó normatív kiegészítésként nyújtott működési támogatás legfeljebb 750.000,- Ft értékig biztosítható.

A pályázat beadási időszaka: 2021. június 28. 10:00 – 2021. július 28. 12:00
A pályázatok lebonyolításával kapcsolatos feladatokat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. látja el.
A pályázatokat a Nemzetpolitikai Informatikai Rendszeren keresztül (NIR) lehet benyújtani.

Pályázati kiírás és a kapcsolódó dokumentumok:
NEAN-KP-1-2021 pályázati kiírás (pdf)
NEAN-KP-1-2021 pályázati útmutató (pdf)
Forrás: bgazrt.hu


JÚNIUSTÓL MÁR A CIVIL ÉS EGYÉB CÉGNEK NEM MINŐSÜLŐ SZERVEZETEK NYILVÁNTARTÁSI ELJÁRÁSAIBAN IS HASZNÁLHATÓ A BÍRÓSÁGI FIZETÉSI PORTÁL


Az űrlapok beérkezését követően, az illetékfizetési kötelezettségre vonatkozó mezők automatikus vizsgálata után, az érkeztetési igazolásban kapott elektronikus linken keresztül, bankkártya használatával válik lehetővé az illeték megfizetése.
 
Forrás: https://birosag.hu/
 

A MÉDIAUNIÓ ALAPÍTVÁNY 2021-ES TÁRSADALMI CÉLÚ KAMPÁNYTÉMÁJA

 
A COVID-19 világjárvány Magyarország lakosságának életét is átalakította. A Médiaunió Alapítvány Kuratóriuma úgy véli, hogy egy társadalmi célú kommunikációval foglalkozó nonprofit szervezet nem engedheti meg magának, hogy ne az év mindenkit érintő, legfontosabb társadalmi témájával foglalkozzon.
 
A Schmidt Mária, Csányi Sándor, Novák Péter, Rudolf Péter és Somody Imre alkotta Kuratórium a 2021-es kampánnyal szeretné elérni, hogy a lakosság felismerje, a koronavírus-járványnak számos pozitív hozadéka is volt, mind az egyének életvitelében, mind a sorsközösséget vállaló családok körében. A Kuratórium ezért szeretné összegyűjteni és bemutatni a járvány pozitív tanulságait, a családok összetartását, szeretné hangsúlyossá tenni az emberek egymást segítő viselkedését, a példamutató cselekedeteket, a járvány során mutatkozó társadalmi szolidaritást.
 
A Kuratórium pályázatot hirdet a legszebb, legemberibb tanulságok összegyűjtésére, a legkedvesebb történetekből pedig kisfilmeket készít a Médiaunió Alapítvány.
 
A pályázatokat 2021. július 31-ig várja a Médiaunió. 
 
További információ:
 
Kardos Ferenc
Médiaunió Alapítvány
info@mediaunio.hu
www.mediaunio.hu
+36-30/39-39-755


KONFERENCIA EURÓPA JÖVŐJÉRŐL: A TÖBBNYELVŰ DIGITÁLIS PLATFORM MEGNYITÁSA


Júniusban hivatalosan is elindult az Európa jövőjéről szóló uniós konferenciasorozat.
 
Forrás:
https://magyarnemzet.hu/kulfold/konferencia-europa-jovojerol-a-brusszeli-elit-talalkozik-a-neppel-9958952/
 
Az Európa jövőjéről szóló konferencia olyan nyitott és inkluzív esemény a tárgyalásos demokráciában, amelyre eddig még nem volt példa. Lakhelyüktől és társadalmi helyzetüktől függetlenül valamennyi európai számára lehetővé kívánja tenni, hogy hatékonyabban adjon hangot annak, hogy mit vár el az Európai Uniótól, ez pedig segíteni fog az EU jövőbeli irányvonalának és politikai döntéseinek kialakításában. 
 
A platformon felmerült legfontosabb elképzeléseket és ajánlásokat az európai polgári vitacsoportok keretében és a konferencia plenáris ülésein fogják megvitatni a konferencia által kibocsátandó következtetések megfogalmazása során.
 
A konferenciához kapcsolódóan a platformon regisztrált összes esemény meg fog jelenni egy interaktív térképen, ahol a polgárok böngészhetnek és online feliratkozhatnak majd. 
 
A platform az alábbi fő témák köré szerveződik:

  • éghajlatváltozás és környezet egészségügy;
  • erősebb és méltányosabb gazdaság;
  • társadalmi igazságosság és munkahelyek;
  • az EU a világban értékek és jogok, jogállamiság, biztonság;
  • digitális transzformáció;
  • Európai demokrácia;
  • migráció;
  • oktatás,
  • kultúra,
  • ifjúság
  • és sport.

Ezeket a témákat egy nyitott kategória egészíti ki a több területet érintő és előre meg nem határozott témák céljára („egyéb elképzelések”), mivel a polgárok e valóban alulról építkező megközelítés keretében továbbra is szabadon vethetnek fel minden olyan kérdést, amely fontos számukra.
 
A platform nyitva áll minden uniós polgár, valamint az uniós intézmények és szervek, a nemzeti parlamentek, a nemzeti és helyi hatóságok, valamint a civil társadalom előtt. 
 
Civil szervezetként az alábbi három módon van lehetőség a programokon való részvételre;

  • a szervezet megosztja ötleteit,
  • ellátogat egy hozzá közeli eseményre,
  • részt vesz egy online eseményen, illetve megszervezi a saját személyes/vagy online eseményét a Konferencia részeként.
     
     
    Forrás és bővebb információ:
    https://futureu.europa.eu/
     
     
    Elérhetőségeink:
  • Kaposvár, Fő utca 7.
  • Telefon: +36 30 012 5900
  • E-mail: info@kaposvaricivilhalo.hu
  • Honlap: www.kaposvaricivilhalo.hu
www.kaposvaricivilhalo.hu Telefon: +36 30 012 5900 info@kaposvaricivilhalo.hu